TIL HELGELAND MED BIL?

Da har du to alternativer:

  1. Kjør til Sandnessjøen. Parkere bilen din der og ta hurtigbåten videre ut til Træna og Selvær. I så fall sjekker du på “BÅT” om hvor og når du kan ta hurtigbåt videre ut til oss. Det er alternativet vi anbefaler sterkest.

  2. Kjør til fergestedet Stokkvågen, som ligger en times kjøring vest for Mo i Rana. Derfra tar du bilfergen MS Husøy videre. Sjekk “BÅT” så finner du viktig informasjon der, blant annet at du må kontakte fergen senest et halvt døgn før du kjører om bord, når du skal til Selvær.

Det er snaut to kilometer med vei på Selvær og ikke mange parkeringsplasser å finne. Øya er nesten å anse som bilfri og dette gir øya en ro og stressfrihet du knapt finner på der folk ellers bor andre steder i landet.   Så la gjerne bilen forbli på fastlandet, med mindre du ha den med over hit.  

 

VÆRAVHENGIG BILFERGE

Vær klar over at været til tider brått kan bli skikkelig tøft. Da er det mer usikkert om bilfergen kan legge til på Selvær. Dermed risikerer du som bilist å få forlenget oppholdet ditt en dag eller tre. 

 

IMG_2261.JPG

SYKKEL ER TOPP PÅ SELVÆR NÅR DET SKAL GÅ UNNA ...

BOBIL

De er dessverre ikke lagt til rette for verken tømming av septiktank, påfyll av drikkevann, tilkopling for strøm for tilkopling. Egnete steder å parkere, er det foreløpig dessverre heller lite av.

Så du bør aller helst ha en forhåndsavtale med en fastboende og løse det gjennom ham eller henne. Ser mer under BOBIL