KOMMER DU TIL HELGELAND MED BIL?

Da har du to alternativer:

  1. Kjør til sandnessjøen. Parkere gjerne bilen der og ta båt videre til Selvær. Det er alternativet vi anbefaler sterkest. I så fall sjekker du på BÅT om hvor og når du kan ta hurtigbåt videre ut til oss.

  2. Kjør til fergestedet Stokkvågen, som ligger en times kjøring vest for Mo i Rana. Derfra tar du bilfergen MS Husøy videre. Sjekk BÅT så finner du viktig informasjon der, blant annet at du må kontakte fergen et halvt døgn før du kjører om bord, når du skal til Selvær.

Det er snaut to kilometer med vei på Selvær og ikke mange parkeringsplasser å finne. Øya er nesten å anse som bilfri og dette gir øya en ro og stressfrihet du knapt finner på der folk ellers bor andre steder i landet.    

 

VÆRAVHENGIG FERGE

Vær klar over at været til tider brått kan bli skikkelig tøft. Da kan ikke fergen alltid legge til på Selvær i motsetning til både MS Helgeland og MS Sanna som står for persontransporten, og du som bilist risikerer å få forlenget oppholdet ditt en dag eller tre. 

 

IMG_2261.JPG

SYKKEL ER TOPP PÅ SELVÆR NÅR DET SKAL GÅ UNNA ...

BOBIL

De er dessverre ikke lagt til rette for verken tømming av septiktank, påfyll av drikkevann, tilkopling for strøm for tilkopling. Egnete steder å parkere, er det foreløpig dessverre heller lite av.

Så du bør aller helst ha en forhåndsavtale med en fastboende og løse det gjennom ham eller henne. Ser mer under BOBIL.