GODE PÅ DET VI GJØR SELV ...

Her produserer vi litt - og til dels mye - av hvert; et halvt dusin fiskere sørger for rikelig fangst av havets delikatesser, tonnevis av krabbe og nok av tørrfisk. Og hjemmeproduksjon av edderdundyner, malerier, flott strikketøy, utestoler og -benker, pullerter og drakjerrer, kunsthåndverk, tangprodukter, eget øl og en del andre produkter som selværinger med flittige fingre også legger ut til salg for deg som ønsker noe annet enn souvenirer “made in China”? 

Gerd viser to turister hvordan duna renses; et møysommelig arbeid som Gerd bruker vintermånedene på.

Gerd viser to turister hvordan duna renses; et møysommelig arbeid som Gerd bruker vintermånedene på.

EDDERDUN

Eivind Hansen har lagt til rette for at hundrevis av ærfugl bygger reir på Selvær. (Se egen sak “ÆRFUGL”.) Gerd Jakobsen har i over en manns- og kvinnealder produsert dyner og puter av en edderdun så finrenset som du knapt kan finne andre steder. Og de som vet om den unike kvaliteten på hennes produkter, setter seg raskt på kundelista hennes.

Ta kontakt med Gerd Jakobsen, så kanskje du er heldig å få en avtale med henne?

 

TANGPRODUKTER

Det høstes inn titalls tonn med tang i vårmånedene, når kvaliteten er på sitt aller beste. Råstoffene høstes av dykkere som håndplukker hver enkel tang framfor maskinell innhøsting. Innhøstingen behandles etter strenge prosedyrer og ender som er kvalitetsprodukt.

Ta en kikk eller ta direkte kontakt med the Northern Company på denne adressen: http://www.northerncompany.no/ 

NB! Klikk på bildet under, så får du opp flere bilder.

Ferdig flasket Selvær-øl; en ypperlig ale til sjømat. Bare prøv.

Ferdig flasket Selvær-øl; en ypperlig ale til sjømat. Bare prøv.

 SELVÆR-ØL

Bryggerimester Robert Smith-Hald har utviklet et eget, frisk matøl, basert på ingredienser som passer perfekt til sjømat. - Dette ølet er inspirert av sjøsprøyten i den krystallkalere artiske luft, midnattsola og nordlyset, den godlynte nord-norske humoren og den fantastiske sjømaten av råvarer i verdensklasse som serveres på Helgelandskysten, forteller han. 

Fredag 26. april kl. 15 ble dette ølet for første gang presentert og testet. Det skjedde i eldhuset på Selvær gård, - og de tre brødrene Trygve, Torfinn og Vegard Selvær var de aller første til å smakte brygget.

Hva er innholdet? - I dette brygget har vi brukt litt andre typer malt, forteller Robert, - enn i prøvebrygget som ble presentert i april. Dette nye brygget gir en rundere og fyldigere smak samt en behagelig munnfølelse som balanserer sødmen med tørrhet og fremhever ingefæren og fruktdisken fra rosmarinen og humlen. 

-Helt til slutt: Det er også brukt Cascade-humle, som er en amerikansk versjon av den samme engelske humlen brukt i prøvebrygget fra april. Cascade ledet an i den amerikanske ølrevolusjonen- nå også på Selvær!
Det er brukt mere ingefær og i tillegg til friskt rosmarin også tørket rosmarin. Sjøvannet fra Selvær gir en liten saltspiss -og bidrar til den lange, gode ettersmaken. Kun til salgs lokalt. Brygget er nettopp ferdigutviklet. Fra midten av juni selges det i butikken på Selvær samt hos Joker på Husøy. I tillegg finnes det hos noen få utvalgte utesteder i regionen; Aloha café og Træna gjestegård på Husøy, Myken B&B, Emaus pub og spiseri på Lovund samt hos to spisesteder i Sandnessjøen; Frk. Lovise og Soprano.

FENDERE I SMÅTT OG STORT

Vegard Selvær holder en gammel tradisjon ved like. Hvem kan ikke tenke seg fendere av det ekte, originale slaget når skuta skal legge til? Han lager også nøkkelringer og armbånd samt gulvmatter med de samme teknikkene.

Vegard Selvær holder en gammel tradisjon ved like. Hvem kan ikke tenke seg fendere av det ekte, originale slaget når skuta skal legge til? Han lager også nøkkelringer og armbånd samt gulvmatter med de samme teknikkene.

EKTEPARET LILLIAN OG RAGNAR OTHELIUSSEN

er begge to både nevenyttige og produktive med populære produkter, såvel blant oss fastboende som hos turister.

Lillian strikker med letthet de mest kompliserte mønstre i såvel barne- som voksenstørrelser. Du får blant annet kjøpt dem i butikken.

Ragnar har sitt eget verksted og produserer solide pullerter i aluminium samt værfaste utemøbler i topp kvalitet og med fin design.

NB! Klikk på bildet av raggsokkene under, så kommer det fortløpende nye produkter til syne.